נעים מאוד, אני נעמי.
מאמנת למיומנויות תקשורת באנגלית, מנחה קורסים וסדנאות, מאמנת בכירים.ות, מרצה וחוקרת.
בצעירותי חייתי במקומות שונים בארה”ב, בישראל ובצרפת. בכל מקום פגשתי מנטליות שונה, שפה שונה וסגנון תקשורת שונה. המעברים לא היו תמיד קלים: בארץ קראו לי בתיכון “נעמי תודה-בבקשה-סליחה” כי הייתי “מנומסת מדי”; בצרפת לקח לי זמן להתרגל לשיחות ארוכות על טקסטורות של אוכל; ובארה”ב היו קודים אחרים של שיחה – אנשים אמרו דברים כמו “I’m sorry to hear that” או “That sounds really interesting”, גם אם הם לא היו אמפתיים במיוחד.
למדתי להתאים את עצמי, להקשיב ולא למהר לשפוט. החוויות האלה פיתחו בי סקרנות, פתיחות וגמישות שהתגלו כ”כח על” בתקשורת בין-אישית.
תמיד הייתי זאת שמתייעצים איתה לפני שיחות חשובות. הבנתי שאני יכולה לעזור לאנשים לתקשר בצורה שמקדמת הבנה, חיבור ובהירות.
ב-20 השנים האחרונות עבדתי עם מאות צוותים ומנהלים.ות בארגונים ששמו לעצמם למטרה לדבר אנגלית טובה בביטחון. כיהנתי במשך 7 שנים כמנהלת פדגוגית של בית הספר לשפות של האוניברסיטה הפתוחה, ואחר כך יצאתי לדרך עצמאית כמאמנת לאנגלית עסקית.
במהלך הקריירה שלי הבנתי שהשליטה באנגלית היא רק חלק מהסיפור ושישנם אתגרים משמעותיים נוספים שכמעט אף אחד לא מתייחס אליהם.
בשנים הראשונות שלי כמאמנת הגיעו אלי מנהלים.ות רבים.ות שביקשו לשפר את האנגלית שלהם.ן ולהיפטר מטעויות בדקדוק.
זה בהחלט אפשרי, בכל גיל, אבל הדרך היחידה להיפטר מטעויות מושרשות היא באימון ממוקד, שיכול להימשך חודשים ולעתים שנים.
הרגשתי צורך למצוא דרכים נוספות לעזור ללקוחות שלי להצליח באינטראקציות חשובות באנגלית.
עם הזמן, הבנתי שהאתגר הוא לא רק לדבר טוב יותר, אלא גם לתקשר טוב יותר. לא מלמדים אותנו את זה בשום מקום. ראיתי פעם אחרי פעם איך מנהלים.ות מפספסים.ות הזדמנויות בגלל מיומנויות תקשורת לקויות.
הבנתי שכדי להצליח בזירה הגלובלית אנשים חייבים להצטיין, לצד השפה, גם באמנות השיחה.
לפני מספר שנים, בפרויקט שייסדתי וניהלתי באקדמיה, היה רגע שהוכיח לי שוב כמה חשוב לפתח מיומנויות תקשורת כדי להשיג יעדים ולהשפיע בסביבה גלובלית.
הפרויקט הסתיים במפגש שיא וירטואלי עם סטודנטים מספרד. מטרת המפגש הייתה שהסטודנטים יכירו אלה את אלה ויבנו תשתית לשיתוף פעולה פוטנציאלי. הישראלים הגיעו למפגש עם רמת אנגלית טובה וביטחון עצמי גבוה, אך למרות המוכנות הגבוהה שלהם, האינטראקציה לא היתה טובה. הכשל לא היה ברמת השפה, אלא ברמת התקשורת: הם היו מרוכזים מדי במה שהם רצו להגיד ולשאול, לא היו באמת נוכחים או קשובים, ובלי להתכוון הם יצרו רושם מתנשא. הסטודנטים הספרדים לא הביעו רצון להמשיך בשיתוף פעולה.
אומרים שהדרך הטובה ביותר ללמוד משהו היא ללמד אותו. כדי ללמד את המיומנויות ה”רכות” האלה, התחלתי לחקור את תחום התקשורת וגיליתי עולם שלם, מרתק ועמוק. יצרתי ארגז כלים יישומי על בסיס ידע מדיסציפלינות שונות – אימון יחידים וקבוצות, פסיכולוגיה קוגניטיבית, פסיכולוגיה חיובית, תיאוריות למידה, רטוריקה, מיינדפולנס ועוד.
פיתחתי שיטה ייחודית לשיפור מיומנויות התקשורת באנגלית – “שיטת שרן”.
היום אני יודעת שעם מודעות גבוהה, כלים פרקטיים ותירגול, כל אחד ואחת מאיתנו יכולים לשפר משמעותית את התקשורת שלנו, כיחידים וכצוותים, גם באנגלית.
מחקרים מראים שמיומנויות תקשורת יעילות משפרות ביצועים של צוותים ותורמות להצלחה עסקית של ארגונים.
כולנו חווינו פעם דיאלוג מדהים, כזה שהביא אותנו לבהירות גבוהה יותר, או שיח קבוצתי פתוח שיצר חיבור משמעותי בין אנשים או שעלתה מתוכו “חכמה קולקטיבית” שלא היינו מגיעים אליה אחרת.
אתם יכולים לנהל יותר שיחות כאלה, גם באנגלית.
אני מזמינה אתכם ליצור איתי קשר ויחד נתאים לכם קורס, סדנה, הרצאה או תהליך אימון שיתנו לכם ארגז כלים מעשי לתקשורת אפקטיבית יותר, בהתאם לצרכים הספציפיים שלכם.
בואו נדבר:-)
נעמי